Łosoś orientalny z pesto z kolendry
On27 sierpnia 2018 | 0 Komentarze | Blog, Przepisy |

Składniki na 3- 4 porcje:

200g polędwicy z łososia bez skóry,

Jeżyny do dekoracji,

Marynata:

1 łyżeczka pasty z tamaryndowca,

2/3 łyżki syropu z agawy,

6 łyżek sosu sojowego,

1 łyżeczka sosu Hoi Sin,

Sok z 1 limonki,

Pesto z kolendry:

Pęczek kolendry,

Sok z 1 limonki,

½ małego mango,

Przygotowanie: Do dużej miski przełóż składniki marynaty.  Wymieszaj marynatę, dodaj łososia i natrzyj go nią. Odłóż łososia do lodówki na około 2-3 godziny. W tym czasie z kolendrę, limonkę i mango przełóż do malaksera i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Łososia smaż na rozgrzanej patelni grillowej, na patelnie wlej także marynatę. Podawaj łososia razem z pesto i jeżynami. Możesz także polać go zredukowaną marynatą.

Uwagi: jet to danie przystawkowe 🙂

Więcej newsów