brownie bez mąki
On19 marca 2018 | 0 Komentarze | Blog, Przepisy |

Składniki:

4 jajka,

100 g mąki orzechowej (np. migdałowej),

0,5 szklanki cukru muscovado, kokosowego lub brązowego (można zastosować ksylitol lub erytrytol, wtedy dajemy 3/4 szklanki),

175 g masła,

125 g czekolady min. 70%,

70 g białej czekolady,

120 g borówek lub innych owoców,

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia;

Przygotowanie: Jajka ubij z cukrem na masę. W rondelku na małym ogniu rozpuść masło z czekoladą, cały czas mieszaj. Pozostaw do ostygnięcia. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki migdałowej, proszek i masę czekoladową. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (termoobieg). Ciasto wylej do foremki kwadratowej, posyp owocami i wstaw do piekarnika na około 30-35 minut. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Więcej newsów